Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Vurenhout is een naaldhout soort - afkomstig van de fijnspar (Picea abies) - en is voordelig, gebruiksvriendelijk en heeft oorspronkelijk een lichte wit/geel achtige kleurtint. Normaal heeft vurenhout een duurzaamheidsklasse 5 met een levensduur van ongeveer 5 jaar. Thermisch gemodificeerd vuren heeft een duurzaamheidsklasse 2, met een levensduur van +20 jaar. Thermo vuren hout is - naast sterk, stabiel & extreem duurzaam - ook erg mooi. De kleurtint is een stuk donkerder - een mooie goudbruine kleurtint - waardoor ook de noesten wat minder opvallen. 

[HIDE]

Tevens is thermo vuren een milieubewuste en ecologisch verantwoorde keuze. Een groot pluspunt van vurenhout is dat dit ruim voorhanden is & herbeplanting verplicht is. Binnen de verschillende thermowood soorten is vuren relatief goedkoop. Vuren thermowood is erg populair als sfeervol tuinhout en wordt - met name als plank, rabatdeel & vlonderplank - gebruikt voor overkappingen, poolhouses, gevelbekleding, schuttingen, poorten, terrassen & vlonders. Zonder behandeling zal thermowood in de buitenlucht in de loop der tijd vergrijzen. Dit vergrijzen heeft geen invloed op de kwaliteit (levensduur) van het hout. 

Wat is thermowood?
Thermowood betreft thermisch gemodificeerd (verduurzaamd) hout, hierbij wordt het hout - onder zuurstofarme omstandigheden (>180 °C) - Thermowood is flink duurzamer, sterker, stabieler, lichter, vormvaster & "droger". Thermo hout is - met een vochtpercentage van 8-12% - ook minder vatbaar voor o.a. schimmels en houtrot. De levensduur van thermo hout is een stuk langer, gemiddeld wordt de levensduur met wel 10-15 jaar verlengd. Thermowood wordt door de meeste ook gezien als "mooier", aangezien de kleur wat donkerder oogt. Wel is thermowood minder flexibel, waardoor de kans op beschadigingen & scheurvorming wat groter is. Houd daarnaast rekening met een sterke(re) houtgeur, al wordt de 'stoomgeur' van thermowood door velen ook als positief ervaren. 

Thermowood staat bekend als milieuvriendelijk en hier zijn meerdere redenen voor. Allereerst worden er aan het verduurzaamproces geen chemicaliën aan het hout toegevoegd. Daarnaast worden er normaal gesproken juist de 'goedkopere' (zachte) & snelgroeiende houtsoorten gebruikt (die ook altijd ruim voorhanden zijn). Dit maakt thermowood een belangrijk wapen tegen globale ontbossing, vandaar dat thermowood ook vaak het "hout van de toekomst" genoemd wordt. 

|[NORM]

  • Er zitten knoesten en mogelijk - een beperkte hoeveelheid - spint in het vurenhout.
  • Juist de (k)noesten, tekeningen & vlammen maken ieder houtproduct uniek en zorgen voor die levendige, rustieke & natuurlijke uitstraling. Noesten zullen altijd voorkomen en variëren in aantal & grootte. Ook kunnen er incidentele 'open noesten' voorkomen of ontstaan tijdens de bewerking, verwerking of daarna (door werking van het hout). Ondanks een zorgvuldige kwaliteitscontrole is dit niet volledig te vermijden.