Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Hout met een fijnbezaagde / ruwe zichtzijde combineert de stoere uitstraling van "ruw hout" met het (montage)gemak van geschaafd hout. De zichtzijde van het houtproduct heeft een ruwe / fijnbezaagde structuur, speciaal in stand gehouden voor een natuurlijke, rustieke & landelijke look. De achterzijde (en veelal ook de zijkanten) van het houtproduct zijn (veelal ook in profiel) geschaafd, oftewel relatief vormvast, maatvast, vlak & egaal: prettig te hanteren & verwerken. 

[HIDE]

Een ruwe zichtzijde.
Fijnbezaagd / ruw hout wordt machinaal gezaagd en vervolgens niet verder "nabewerkt" (lees: niet geschaafd). Fijnbezaagd hout heeft een ruw & grof oppervlak met houtvezels, diverse oneffenheden en mogelijk ook vlekken. Hout met een fijnbezaagde zichtzijde wordt vaak gebruikt wanneer specifiek een rustieke, stoere en/of landelijke uitstraling gewenst is. Bent u op zoek naar een houtproduct met een egalere aanblik, dan adviseren wij geschaafd hout. 

Geschaafde zijde(n) - veelal in profiel.
Geschaafd hout wordt machinaal geschaafd, waarbij praktisch alle houtvezels & overige oneffenheden - die zich aan het oppervlak van het hout bevinden - verwijderd worden. Ook krijgt het hout door het schaven een gelijke afmeting (breedte & dikte) over de volledige lengte. Met name indien "maat- en vormvastheid" & een vlak oppervlak belangrijk zijn, wordt vaak de voorkeur gegeven aan geschaafd hout. In het geval van houtproducten met een ruwe zichtzijde wordt het houtproduct veelal ook in "rabatprofiel" geschaafd, met het oog op een prettige & stevige (gesloten) montage.   

|[NORM]

  • Fijnbezaagd hout is "grof constructiehout" met een ruw & oneffen oppervlak, inclusief houtvezels en diverse andere oneffenheden. Ook kunnen er mogelijk watervlekken voorkomen, deze zullen na verloop van tijd verweren. 
  • Fijnbezaagd hout is nooit vlak, recht, haaks en ook nooit helemaal vormvast & maatvast, al zullen de afwijkingen in het geval van een "ruwe zichtzijde" minder zijn (t.o.v. volledig fijnbezaagd / ruw). 

|[PLUS]

  • De rustieke look van ruw hout
  • Het (montage)gemak van geschaafd hout

|[MIN]

  • Een ruw & oneffen oppervlak