Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Zwart hout - unieke collectie zwart tuinhout - douglas, vuren & grenen!

Zwart hout bestelt u online - voor de beste prijs - bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist! Met zwart tuinhout kiest u voor stoer & sfeervol hout met een moderne uitstraling, ideaal voor een opvallende houten gevelbekleding, schutting & tuinpoort, maar ook prachtig als "wandbekleding" voor een overkapping of kapschuur. Kiest u voor zwart geïmpregneerd hout (een niet dekkende zwarte grondlaag), of zwart gebeitst hout (dekkende afwerklaag)? Op het gebied van houtsoort kunt u kiezen voor (geïmpregneerd) vuren en grenen of zwart douglas hout. Uiteraard vindt u bij ons een ruime collectie zwarte planken, palen, balken & rabatdelen: Altijd het juiste zwarte hout voor uw nieuwe buitenproject bij HOUTvakman.nl! 

Een unieke collectie zwart tuinhout bij HOUTvakman.nl. 

Bij HOUTvakman.nl vindt u een uitgebreide collectie zwart hout met diverse hout producten. Wij bieden o.a. zwarte balken & zwarte palen, zeer populair als constructie balken voor overkappingen, kapschuren & schuttingen. Ook bieden wij een ruime collectie zwarte latten, speciaal voor een (open) gevelbekleding zijn onze zwarte ventilatielatten erg gewild. Ook vindt u bij ons ook een gerichte collectie zwarte planken & zwarte rabatdelen. Met name binnen onze collectie zwarte rabatdelen vindt u bij ons een ruim assortiment aan mogelijkheden. Uiteraard is zwart Zweeds rabat enorm populair voor een stoere look, maar met ons zwarte Deens rabat - en andere blokprofielen - kunt u ook voor een moderne uitstraling kiezen. Daarnaast vindt u bij ons ook rustieke ruwe zwarte sponningplanken & geschaafd klassieke zwart halfhouts rabat. Altijd het juiste houtproduct in de kleur zwart bij HOUTvakman.nl! 

Zwart geïmpregneerd of gebeitst hout?

In uw zoektocht naar de juiste zwarte hout voor buiten kunt u kiezen uit twee soorten zwarte behandelingen: zwart geïmpregneerd & zwart gebeitst hout. Het verschil is vrij groot, dus we vinden het belangrijk dat u goed weet wat het verschil tussen beide is. Zwart geïmpregneerd hout wordt 1x ondergedompeld in een zwart impregneermiddel. Hierbij is er sprake van een zwarte grondlaag, waarbij de zwarte kleur niet helemaal dekkend en egaal is. De kleur van het hout zal hierbij altijd nog wat doorschijnen en mogelijk zijn er wat (witachtige) vlekken te zien. Voor een mooie strakke zwarte kleur bent u zelf verantwoordelijk voor de afwerklaag, waarbij wij een goede zwarte tuinbeits adviseren.

Ons gebeitste zwarte hout is wel al voorzien van een zwarte afwerklaag. Deze worden namelijk 1x ondergedompeld in een zwarte beits, of in twee lagen bespoten met een goede buitenbeits. Zwart gebeitst tuinhout is dan ook direct te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de kopse kanten van ons zwarte tuinhout - ook in het geval van een gebeitste afwerking - onbehandeld kunnen zijn. In het geval van zwart tuinhout adviseren wij dan ook altijd om een potje zwart beits mee te bestellen. Hiermee kunt u ook meteen kleine oneffenheden van de zwarte beitslaag "bijtippen", het blijft ten slotte ruw tuinhout waarbij altijd wat kleine schaafjes & deukjes voor kunnen komen. 

Zwart hout: Douglas, vuren & grenen.

Binnen de collectie zwart hout van HOUTvakman.nl heeft u de keuze uit drie houtsoorten, namelijk douglas, (geïmpregneerd) vuren & (geïmpregneerd) grenen. Vuren & grenen zijn de meest populaire "zachte" naaldhout soorten die vooral bekend zijn als groen geïmpregneerd hout voor buiten. Als alternatief voor de groene tuinhout kleur - die de meeste mensen niet zo mooi vinden - is dit hout nu ook in het zwart verkrijgbaar, als modern & stoer tuinhout. Zwart vuren- & grenen hout hebben beide  een duurzaamheidsklasse van 3 - oftewel een levensduur van 10-15 jaar - en staan bekend om hun optimale prijs/kwaliteit verhouding. Ook vindt u bij ons een gerichte collectie zwart douglas hout. 
Douglas is een van de meest populaire tuinhout soorten in Nederland en het zwarte hout wordt vaak in combinatie met onbehandeld douglas hout gebruikt. Zo is een douglas overkapping met onbehandelde douglas balken & douglas palen en bijv. 1 wand met zwarte rabatdelen erg populair.