HOUTvakman

Filters
 • Hout behandeling
 • Hout bewerking
 • Hoogte (kopmaat)
 • Breedte (kopmaat)

Houten rabat - rabatdelen en vellingdelen bestelt u online bij HOUTvakman.nl, zowel vellingdelen, Zweeds rabat (potdekselplanken) en halfhouts rabat, van vuren, eiken en douglas. Maar ook channelsiding delen, kraaldelen en (2-zijdige) sponningdelen van rustiek eikenhout en lariks / douglas hout bestelt u direct online & voordelig bij HOUTvakman.nl. Topkwaliteit houtproducten voor de beste (online) prijs en snel in huis. Houten rabatdelen voor een rustieke gevelbekleding, een sfeervolle schutting een bijzonder dakbeschot en natuurlijk zijn de vellingdelen met 'mes en groef' ideaal geschikt als vloerplanken. Houten rabatdelen en vellingdelen bestelt u eenvoudig & voordelig bij HOUTvakman.nl.

  • Vuren rabat halfhouts (HH) 22x150mm geschaafd en geïmpregneerd

   Vuren rabat halfhouts (HH) 22x150mm van geïmpregneerd Vurenhout C klasse voor de beste prijs! Halfhoutse rabatdelen voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl

   Vanaf: €8,61
   300, 360, 420, 480 en 540 cm
  • Douglas vellingdeel 18x143mm geschaafd KD 20%

   Douglas vellingdeel 18x143mm. Topkwaliteit geschaafd en kunstmatig gedroogd (kd 20%) Douglas hout. Plank met 'tong en groef' online bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €12,13
   Diverse lengtematen
  • Eiken Sponningdeel 2-zijdig 28x143mm geschaafd

   Eiken Sponningdeel 2-zijdig 28x143 mm. Geschaafd en aangedroogd (20-25%) Europees eikenhout van topkwaliteit, voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €10,16
   Diverse lengtematen
  • Eiken vellingdeel 21x143 mm geschaafd

   Eiken vellingdeel 21x143. Eiken plank met tong en groef verbinding. Topkwaliteit geschaafd & gedroogd eikenhout bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €30,72
   Diverse lengtematen
  • Eiken rabat channelsiding 21x143 mm geschaafd

   Eiken rabat channelsiding / sponningschroten 21x143 geschaafd en aangedroogd eikenhout voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl; De nr. 1 online houtspecialist!

   Vanaf: €31,66
   Diverse lengtematen
  • Eiken rabat channelsiding 28x90 mm geschaafd

   Eiken rabat channelsiding / sponningschroten 28x90 geschaafd en aangedroogd eikenhout voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl; De nr. 1 online houtspecialist!

   Vanaf: €16,56
   Diverse lengtematen
  • Douglas vellingdeel 28x185mm geschaafd kd 20%

   Douglas vellingdeel 28x185mm. Topkwaliteit geschaafd en kunstmatig gedroogd Douglas hout. Plank met 'tong en groef' voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €29,04
   Diverse lengtematen
  • Eiken Sponningdeel 2-zijdig 18x190mm geschaafd

   Eiken Sponningdeel 2-zijdig 18x190 mm. Geschaafd en aangedroogd (20-25%) Europees eikenhout van topkwaliteit, voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €12,91
   Diverse lengtematen
  • Eiken Sponningdeel 2-zijdig 21x143mm geschaafd

   Eiken Sponningdeel 2-zijdig 21x143 mm. Geschaafd en aangedroogd (20-25%) Europees eikenhout van topkwaliteit, voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €30,72
   Diverse lengtematen
  • Eiken damwand deel 45x135mm geschaafd

   Eiken damwand deel - profiel - plank 45x135mm van geschaafd en aangedroogd (ad) Eikenhout. Sfeervolle & Duurzame beschoeiing. Direct online bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €35,03
   Diverse lengtematen
  • Eiken dubbel rhombus rabatdeel 28x135mm geschaafd

   Eiken dubbel rhombus rabatdeel 28x135 mm van geschaafd en aangedroogd (ad) Eikenhout. Sfeervolle dichte gevelbekleding met de uitstraling van open!

   Vanaf: €11,72
   Diverse lengtematen
  • Eiken rhombus deel 28x140mm geschaafd

   Eiken rhombus deel - profiel - plank 28x140mm van geschaafd en aangedroogd (ad) Eikenhout. Sfeervolle open gevelbekleding! Direct online bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €10,16
   Diverse lengtematen
  • Eiken rhombus deel 21x68mm geschaafd

   Eiken rhombus deel - profiel - plank 21x68mm van geschaafd en aangedroogd (ad) Eikenhout. Sfeervolle open gevelbekleding! Direct online bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €21,24
   Diverse lengtematen
  • Eiken rhombus deel 28x68mm geschaafd

   Eiken rhombus deel - profiel - plank 28x68mm van geschaafd en aangedroogd (ad) Eikenhout. Sfeervolle open gevelbekleding! Direct online bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €12,91
   Diverse lengtematen
  • Eiken rhombus deel 28x90mm geschaafd

   Eiken rhombus deel - profiel - plank 28x90mm van geschaafd en aangedroogd (ad) Eikenhout. Sfeervolle open gevelbekleding! Direct online bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €16,02
   Diverse lengtematen
  • Eiken Sponningdeel 2-zijdig 18x140mm geschaafd

   Eiken Sponningdeel 2-zijdig 18x140 mm. Geschaafd en aangedroogd (20-25%) Europees eikenhout van topkwaliteit, voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl!

   Vanaf: €13,41
   Diverse lengtematen
  • Eiken Deens rabat blokprofiel 21x143mm geschaafd

   Eiken Deens rabat blokprofiel 21x143mm (werkende breedte 125 mm) van geschaafd ad Eikenhout (20-25%) voor de beste prijs! Voor een bijzondere gevelbekleding!

   Vanaf: €33,88
   Diverse lengtematen
  • Vuren rabat overhangend (OH) 22x150mm geschaafd

   Vuren rabat overhangend (OH) - channelsiding - 22x150mm - Vurenhout C klasse voor de beste prijs! Overhangende rabatdelen voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl

   Vanaf: €13,69
   480 cm
  • Vuren halfhouts (HH) rabat 22x150mm geschaafd

   Vuren halfhouts (HH) rabat 22x150mm van B klasse Vurenhout voor de beste prijs! Halfhouts rabatdelen voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl

   Vanaf: €11,08
   360, 420 cm
  • Vuren Zweeds rabat 11-24x200mm ruw en geïmpregneerd

   Vuren Zweeds rabat, potdekselplank 11-24x200mm - ruw en geïmpregneerd vurenhout C klasse kwaliteit! Zweeds rabatdelen voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl;

   Vanaf: €13,13
   360, 420, en 480 cm

Houten rabatdelen; Halfhouts en Zweeds rabat. 

Een rabat, ook wel rabatdeel genoemd, is een speciaal vormgegeven houten plank speciaal geschikt voor horizontale plaatsing en wordt veelvuldig toegepast als gevelbekleding voor buiten. HOUTvakman.nl biedt een gericht assortiment rabatdelen vervaardigd uit diverse houtsoorten, waaronder eikenhout, douglas hout en vuren hout, waaronder halfhoutse rabatdelen en Zweeds rabat. Een halfhouts rabatdeel betreft een houten plank met een uitsparing aan de onderkant. Een Zweeds rabatdeel betreft een houten plank met een sponning aan de onderkant, dit realiseert een andere 'overlap' van de planken t.o.v. een halfhouts rabat, ook wel potdekselen genoemd. Een halfhouts rabatdeel wodt dan ook vaak 'potdekselplank' genoemd. Bij HOUTvakman.nl vindt u onder andere prachtige zwart geïmpregneerd Zweeds rabat van vurenhout, voor een zeer scherpe prijs.

En andere rabat hout opties; Channelsiding, sponningdelen & kraaldelen! 

En alhoewel Zweeds rabat en halfhouts rabat de meest 'gangbare' rabatvarianten zijn, zijn dit zeker niet de enige mogelijkheden. Bij HOUTvakman.nl vindt u ook een gerichte collectie channelsiding delen, sponningdelen 2-zijdig / shiplap delen en kraaldelen van eiken en douglas. 

Een channelsiding deel, ook wel sponningsschroten genoemd, is een speciaal bewerkte houten rabatdeel dat specifiek ontworpen  - en geschikt - is voor een verticale wand- en gevelbekleding. Kenmerkend hierbij zijn de rechte uitsparingen waarmee de spijkers / schroeven mooi 'weggewerkt' kunnen worden, oftewel niet zichtbaar zijn. Voor een superstrak eindresultaat. Waarbij de meeste rabatdelen 'rondgevormd' zijn, kiest u met de rechte lijnen van de eiken channelsiding delen voor een karateristieke uitstraling. Een bijzonder rabatdeel dat bij ons verkrijgbaar is in zowel rustiek eikenhout als lariks / douglas hout. 

Een 2-zijdig sponningdeel, ook wel shiplap rabatdeel genoemd, is een 'rabat variant' waarbij de houten plank speciaal bewerkt is t.b.v. een overlap voor horizontale plaatsing. De term 'tweezijdige sponningdeel' houdt in dat dit sponningdeel - shiplapdeel aan beide kanten voorzien is van een sponning. Deze bewerking zorgt voor een overlap van de delen. Dit realiseert een stevige montage, maar ook een mooi effect. Ideaal voor een kwalitatieve en sfeervolle gevelbekleding van eikenhout of douglas hout. 

Een kraaldeel, ook wel kraalschroten genoemd, is een speciaal vormgegeven hout rabat speciaal geschikt voor wand-, gevel- en plafondbekleding. Kenmerkend hierbij is uiteraard het 'kraalprofiel' aan een zijde van de plank. Een kraalprofiel is in prinicpe een 'grove uitvoering' van de kraalschoot. Vooral eind 19e eeuw werd het kraaldeel bij houten huizen veel gebruikt voor wand- en plafondbekleding. De mooie kraaldelen geven dan ook een unieke traditionele uitstraling.

Wat uw wensen ook zijn, bij HOUTvakman.nl vindt u altijd een houten rabatdeel dat past bij uw wensen. En daarnaast ook niet onbelangrijk: ons rabat hout is eenvoudig online te bestellen, voor de beste prijs, altijd van topkwaliteit & snel in huis! 

Houten vellingdelen, voorzien van 'mes en groef'. 

Naast rabatdelen bieden wij ook diverse houten vellingdelen aan. Een vellingdeel is een speciaal vormgegeven plank voorzien van 'mes en groef', ideaal geschikt voor een nauwe aaneensluiting. Onze eiken vellingdelen betreffen geschaafd en kunstmatig gedroogd Europees eikenhout en zijn aan 4 kanten voorzien van mes en groef. Onze vellingdelen van douglas hout zijn voorzien van veer en groef en betreffen geschaafd en kunstmatig gedroogd douglas hout. Beide vellingdelen zijn ideaal voor buitengebruik, maar ook geschikt voor het vervaardigen van meubels voor binnen. Ook bieden wij een prachtig assortiment barnwoord vellingdelen, voor een luxe wandbekleding voor binnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »