Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Geïmpregneerd hout - gewolmaniseerd / gedrenkt tuinhout - balken, palen, planken, latten & rabat!

Geïmpregneerd hout bestelt u online - voor de beste prijs - bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist! U vindt bij ons een uitgebreide collectie geïmpregneerd hout - ook wel gewolmaniseerd, gedrenkt & verduurzaamd hout genoemd - speciaal voor buiten. Of u nu op zoek bent naar geïmpregneerde planken & latten, geïmpregneerde palen & balken of geïmpregneerde rabatdelen: Bij ons vindt u altijd het juiste gewolmaniseerde hout voor uw volgende buiten project. Van sterk constructiehout tot sfeervol hout voor een mooie houten gevelbekleding, bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van een ruime collectie, de beste prijs & een snelle levering. 

Een diverse collectie geïmpregneerd hout bij HOUTvakman.nl. 

Bij HOUTvakman.nl vindt u een uitgebreide collectie geïmpregneerd hout met diverse hout producten. Wanneer u op zoek bent naar voordelig constructiehout voor buiten, dan is "groen tuinhout" zeker het overwegen waard. Wij bieden o.a. geïmpregneerde latten, palen, balken, planken, vlonderplanken & rabatdelen. Met name binnen onze collectie rabatdelen is er veel keuze op het gebied van rabat profiel. Of u nu op zoek bent naar het klassieke halfhouts rabat & overhangend OH rabat voor het bekleden van een gevel, mes en groef planken & vellingdelen voor een dakbeschot, of blokhut planken & dubbel rabat voor een schutting (samen met de buren): altijd het juiste gewolmaniseerde tuinhout bij HOUTvakman.nl! Daarnaast vindt u bij ons ook een uitgebreide collectie geïmpregneerd rondhout, puntpalen & piketpalen. 

Groen geïmpregneerd, maar ook zwart, grijs & red class wood!

De meeste mensen denken bij geimpregneerd hout direct aan "groen tuinhout". Voordelig tuinhout met een optimale prijs/kwaliteit verhouding, maar niet meteen het allermooiste tuinhout voor zichtwerk. Vind u het "groene tuinhout" niet zo mooi, dan zijn er ook andere opties. Laten we beginnen met onze collectie zwart hout. Hierbij heeft u de keuze uit zwart geïmpregneerd hout (nog te behandelen met beits) & zwart gebeitst hout (reeds afgewerkt met beits). Ook bieden wij een gerichte collectie geimpregneerd hout met levensechte "onbehandeld douglashout", oftewel red class wood. Dit betreft hoogwaardig geïmpregneerde Noord-Europees vurenhout met de mooie roodachtige kleurtint van douglas. Daarnaast zijn wij ook druk met het uitrollen van een nieuwe collectie grijs geïmpregneerd hout, heel mooi en net iets toegankelijker t.o.v. zwart geïmpregneerd hout.

 

Geïmpregneerd hout, vuren & grenen.

Het is een vraag die wij vaak krijgen van klanten die op zoek zijn naar geimpregneerd hout: "wat is nu eigenlijk beter, geïmpregneerd vuren of geïmpregneerd grenen?" Het korte antwoord hierop is dat de verschillen vrij klein zijn en dat het - voor de meeste buitenprojecten - niet heel veel uitmaakt. Uiteraard lichten wij dit graag nog verder toe. Kwalitatief is het verschil klein, meestal zelfs verwaarloosbaar. beide geïmpregneerde houtsoorten hebben een duurzaamheidsklasse 3. Wel is er een verschil op het gebied van kleur & uitstraling, zeker in het begin (voor de vergrijzing).

 

Wilt u - ook in het begin, voordat het geïmpregneerde hout - het mooiste eindresultaat, dan adviseren wij vurenhout. Geïmpregneerd vuren hout is wat egaler, heeft minder (grote) noesten & kwasten en is ook op het gebied van kleur - met name ook kleurverschillen binnen 1 product - wat egaler en oogt het wat rustiger. Geïmpregneerd grenen hout heeft wat meer (vlindervormige) & ook grotere noesten, maar ook wat meer kleurverschillen. Hierbij vallen vooral de kleine "groene vlekjes & stippen" meteen op, dit vinden de meeste mensen niet mooi, maar dit is aan de andere kant wel weer een kenmerk van kwalitatief goed geïmpregneerd hout. Bent u dus op zoek naar het meest duurzame & kwalitatieve geimpregneerde hout, dan heeft geïmpregneerd grenen hout net weer een streepje voor. Grenenhout heeft een relatief open celstructuur, wat deze houtsoort erg geschikt maakt voor impregnatie. Ook wordt grenen altijd drukpers geïmpregneerd, een kwalitatief hoogwaardige impregnatie-methode. De kleine groene stipjes / vlekken zijn hier dan ook een kenmerk van.

Wat is geïmpregneerd hout precies?

In principe is geïmpregneerd hout "behandeld hout" voor buiten, waarbij er gebruik wordt gemaakt van relatief zachte houtsoorten die - zonder behandeling - niet geschikt zijn voor buiten. Zowel onbehandeld vuren als onbehandeld grenen zijn niet geschikt voor buiten. Geïmpregneerd - ook wel gedrenkt, verduurzaamd, gemodificeerd &  gewolmaniseerd - hout is door de behandeling wel (lees: een stuk beter) bestand tegen buiten omstandigheden, oftewel weersinvloeden (vocht), schimmels & insecten. Geïmpregneerd hout betreft tuinhout met duurzaamheidsklasse 3, oftewel een levensduur heeft van 10-15 jaar. 

 

Geïmpregneerd hout is erg populair als voordelig tuinhout, oftewel bouwhout / constructiehout voor buiten. Geïmpregneerd hout wordt gebruikt voor overkappingen, schuurtjes, tuinhuizen, pergola's, gevelbekleding, speeltoestellen, schuttingen, poorten & hekwerken. Geïmpregneerd hout zal in de buitenlucht in de loop der tijd vergrijzen. Dit vergrijzen heeft geen invloed op de kwaliteit (levensduur) van het hout.

Geïmpregneerd constructiehout, waar moet ik op letten?

Bent u op zoek naar geïmpregneerde balken voor constructie doeleinden - vuren balken & grenen balken voor buiten dus - dan zijn er diverse kwalificaties op het gebied van kwaliteit & sterkte (belastbaarheid). Wij bieden gewolmaniseerd hout met een kwaliteitsklasse B & C, dit zijn tevens de meest gebruikte kwaliteitsklassen voor vuren, hierbij worden deze dan ook altijd vermeld. De sterkteklasse wordt niet bij alle geïmpregneerde houtproducten vermeld, aangezien deze niet altijd relevant is. De sterkteklasse wordt veelal vermeld bij de wat grovere (dikkere) planken & balken, die vaker gebruikt worden met dragende functie. Wij bieden geïmpregneerd hout met een sterkteklasse C18 en C24, dit zijn tevens de meest gebruikte sterkteklassen.

Geïmpregneerd tuinhout; duurzaam & voordelig.

Wanneer u op zoek bent naar kwalitatief tuinhout is een van de eerste beslissingen die gemaakt moet worden de keuze tussen geïmpregneerd hout of onbehandeld hout. In het geval u kiest voor geïmpregneerd tuinhout (vuren of grenen) dan kiest u voor kwalitatief hout, in de meeste gevallen met die bekende 'groenachtige tuinhout kleurtint', met een optimale prijs - kwaliteitverhouding. Geïmpregneerd hout is zeer voordelig, zeker in vergelijking met onbehandeld tuinhout - ook in het geval van de zelfde duurzaamheidsklasse - zoals bijv. douglas & lariks hout. Daarnaast is geïmpregneerd tuinhout normaal gesproken direct uit voorraad leverbaar, in een enorme diversiteit aan producten, maten & lengtestaffels (veelal oplopend met 30 cm staffels tussen 250 cm en 520 cm).