Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
 • Lorem ipsum

Klanttevredenheid is ons uiteindelijke doel en wij zullen er dan ook alles aan doen om dit te realiseren. Het duidelijk en concreet informeren van onze klanten is hierbij noodzakelijk, vandaar dat wij diverse belangrijke 'klantenservice onderwerpen' uitgebreid hebben omschreven. Onderstaand vindt u de belangrijkste informatie en kunt u meteen door navigeren naar meer gedetailleerde informatie per onderwerp.


Over houtvakman.

HOUTvakman.nl; De online houtspecialist! Bij HOUTvakman.nl bestelt u online eenvoudig, snel en voordelig een uitgebreid assortiment aan houtproducten; Van balken, planken en latten van diverse houtsoorten en plaatmateriaal tot bijzonder barnwood. Naast topkwaliteit producten en scherpe prijzen, staan wij garant voor maatwerk en een snelle levering. Dit alles binnen een heldere online visie waarbij gebruikersgemak, eenvoud van bestellen, veilig betalen en een super klantenservice centraal staan. Houten balken en planken van eikenhout en douglas realiseren wij bijvoorbeeld volledig op maat in onze eigen houtzagerij en ook het 'verouderen' van eiken balken doen wij in eigen beheer. Onze medewerkers staan voor u klaar in het geval van vragen, voor een helder antwoord en een gericht advies.

Meer informatie over houtvakman >>


Contactgegevens & openingstijden.

Onderstaand vindt u onze adresgegevens van HOUTvakman.nl (werkplaats, houtzagerij, kantoor + afhaal-locatie) evenals onze contactgegevens. U kunt op diverse manieren contact met ons opnemen; Per e-mail, telefonisch, of via het contact - en offerte - formulier.

Contactgegevens:
HOUTvakman
Bosserheide 13
5855 EA, Well
Tel. +31 (0)85 303 2932
E-mail. [email protected]
Website: www.houtvakman.nl

Bezoek werkplaats:
LET OP: Wilt u de werkplaats komen bezoeken, dan verzoeken we u telefonisch contact op te nemen voor een afspraak.


Betaalmethoden.

Online gebruikersgemak, eenvoudig bestellen en veilig online betalen zijn drie online kernwaarden van houtvakman.nl. Een brede keuze aan online betaalmethoden mag hierbij niet ontbreken. U kunt uw online bestelling afronden met iDEAL, Mister Cash, Creditcard (VISA, Mastercard en Maestro) en overboeking.

Meer informatie over betaalmethoden >>


Verzendkosten (Nederland)

 • HOUTvakman levert gratis bij een bestelling van meer dan € 2.500,-.
 • In het geval van 'grotere producten' zoals o.a. planken, rabatdelen, balken, (tafel)bladen, tafelpoten & onderstellen: € 69,95.
 • Voor vurenhout en plaatmateriaal geldt een verzendkostentarief van € 89,95.
 • In het geval van 'kleinere producten', zoals o.a. plankdragers, beugels, olie en kleinere tafelpoten: € 19,95 (pakketpost).
 • Indien u kiest voor de verzendmethode 'afhalen' worden er € 9,95 handelingskosten in rekening gebracht.
 • Bij (minstens 1) houtproduct langer dan 400 cm rekenen we een toeslag van €20,-

LET OP: Levering naar de Waddeneilanden bieden wij niet aan. Uiteraard heeft u de mogelijkheid een afwijkend afleveradres in te voeren, waarna u zelf verantwoordelijk bent voor het transport naar de Waddeneilanden.


Verzendkosten (België)

 • HOUTvakman levert gratis bij een bestelling van meer dan € 2.500,-.
 • In het geval van 'grotere producten' zoals o.a. planken, rabatdelen, balken, (tafel)bladen, tafelpoten & onderstellen: € 89,95
 • Voor vurenhout en plaatmateriaal geldt een verzendkostentarief van € 109,95.
 • In het geval van 'kleinere producten', zoals o.a. plankdragers, beugels, olie en kleinere tafelpoten: € 29,95 (pakketpost).
 • Indien u kiest voor de verzendmethode 'afhalen' worden er € 9,95 handelingskosten in rekening gebracht.
 • Bij (minstens 1) houtproduct langer dan 400 cm rekenen we een toeslag van €20,-

Minimale orderbedrag van €150 (excl. verzendkosten).

HOUTvakman.nl is gespecialiseerd in het op maat aanbieden van hout voor scherpe prijzen (en tevens betaalbare verzendkosten). Om deze scherpe prijzen te kunnen bieden hanteren wij een minimale orderwaarde van Euro 150,- incl. BTW (excl. verzendkosten). Wij hopen hierbij op uw begrip.

Meer informatie over verzendkosten >>


Levering.

Afhalen.

U kunt bij HOUTvakman.nl ook kiezen voor de verzendmethode 'afhalen'. Hierbij wordt u bestelling klaargezet voor afhalen in Well (Bosserheide 13, 5855EA).
Indien u kiest voor de verzendmethode 'afhalen' worden er € 9,95 handelingskosten in rekening gebracht.

HOUTvakman.nl selecteert aan de hand van uw specifieke bestelling de best passende transporteur. Er is onderscheid te maken tussen een bestelling van vurenhout / plaatmateriaal en/of barnwood en een bestelling inclusief eiken en/of douglas hout. Onderstaand vindt u meer informatie over hoe het leveringsproces van deze bestellingen verloopt en hoe u wordt geïnformeerd.

Bestelling vuren / plaatmateriaal / barnwoord.

 • U kunt ervan uitgaan dat uw bestelling - binnen de 'langste levertijd termijn' aangegeven op de productdetail pagina - geleverd wordt.
 • Uw bestelling wordt goed verpakt (waterbestendig voor een periode van max. 24 uur) en afgeleverd op het door u aangegeven adres.
 • LET OP: U wordt van te voren niet geïnformeerd over een leverdatum / tijdstip van levering.
 • Wenst u een specifieke dag af te spreken, dan kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Vervolgens worden er in samenspraak met u afspraken gemaakt over de leverdatum.

Bestelling inclusief eiken /douglas.

 • U kunt ervan uitgaan dat uw bestelling - binnen de 'langste levertijd termijn' aangegeven op de productdetail pagina - geleverd wordt.
 • Wij nemen telefonisch contact met u op om een passende leverdatum te bespreken.
 • Mochten wij u telefonisch niet te pakken krijgen, kiezen wij naar eigen goeddunken een leverdatum.
 • Vervolgens informeren wij u per e-mail over deze leverdatum. U heeft 24 uur om hierop te reageren (in het geval deze datum u niet past), waarna we de leverdatum alsnog in samenspraak in kunnen plannen. Na 24 uur - zonder reactie - zullen wij uw levering inboeken.
  Levertijdstip: Op de dag van levering kunt u telefonisch contact met ons opnemen en kunnen wij u van een gerichte levertijdindicatie voorzien.
 • LET OP: In het geval wij rekening houden met een reactie mogelijkheid van 24 uur is het mogelijk dat de levertermijn - zoals weergegeven op de product detailpagina - niet gehaald wordt.

Eventueel 2 leveringen bij een combinatiebestelling.
Het is mogelijk dat, wanneer u een bestelling plaatst inclusief vuren / plaatmateriaal / barnwoord EN eiken / douglas producten, er sprake zal zijn van 2 aparte leveringen. Indien dit het geval is, informeren wij u hierover. In dit geval is tevens, per unieke levering, de bovenstaande informatie van toepassing: Zie de toelichting van de levering van een vuren / plaatmateriaal / barnwood bestelling en de levering van een eiken / douglas bestelling.


Retourprocedure.

Indien u niet tevreden bent met de geleverde producten heeft u de mogelijkheid om deze binnen 14 dagen te retourneren. U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Hierbij vragen wij u wel de producten compleet, onbeschadigd en in de originele verpakking (of een vergelijkbare verpakking) te retourneren. Alle producten die niet compleet zijn en/of gebruikersschade hebben, komen niet in aanmerking voor terugname. De kosten die het retourneren met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld verzendkosten en verpakkingskosten, zijn voor de rekening van de klant (koper).

LET OP: Op deze wet zijn enkele uitzonderingen, waaronder producten die door de ondernemer tot stand zijn gebracht, overeenkomstig specificaties van de consument. Dit is van toepassing op diverste producten van HOUTvakman.nl, zoals bijvoorbeeld de fijnbezaagde eiken en douglas balken en planken. Indien u gebruik heeft gemaakt van een van onze maatwerk producten, kan uw online aankoop niet herroepen noch geretourneerd worden.

Indicatie retourkosten:
materialen met een lengte > 200 cm; Euro 44,95 per pallet
materialen met een lengte < 200 cm; Euro 24,95 < pallet / Euro 44,95 per pallet

HOUTvakman stort vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terug, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Op deze wet zijn enkele uitzonderingen, waaronder producten die door de ondernemer tot stand zijn gebracht, overeenkomstig specificaties van de consument. Indien u gebruik heeft gemaakt van een van onze maatwerk producten, kan uw online aankoop niet herroepen noch geretourneerd worden. Om de retourprocedure in gang te zetten kunt u gebruik maken van ons retourformulier. Na ontvangst van een, volledig ingevuld, retourformulier neemt een medewerker van houtvakman binnen 2 werkdagen contact met u op.

Meer informatie over de retourprocedure >>


Afkoelingsperiode.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel transportkosten zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren, in de originele staat en en in de originele verpakking (of een vergelijkbare verpakking) geretourneerd moeten worden aan HOUTvakman. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten (mits retourzending is ontvangen door houtvakman). Dit geldt niet voor maatwerk producten.


Klachtenafhandeling.

Voor het indienen van een klacht dient u het klachtenformulier in te vullen en per e-mail te verzenden naar [email protected]. In het geval van een defect of schade verzoeken wij u tevens om een digitale foto hiervan aan te leveren. Voeg deze afbeelding(en) toe aan de e-mail waarin u tevens het ingevulde klachtenformulier aanlevert. Na ontvangst van een klachtenformulier neemt een medewerker van houtvakman.nl binnen 2 werkdagen contact met u op.

Meer informatie over onze klachtprocedure >>