Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Oud hout - oude / verouderde houten balken & planken

In uw zoektocht naar oud hout vindt u bij ons een prachtig alternatief: verouderd hout, de look van oud hout, kwalitatief hoogwaardig & scherp geprijsd! Oud hout is erg populair - met name oude balken & oude planken - en wordt ook wel eens barnwood & sloophout genoemd. Wat is er nu mooier dan bijzonder oud hout, karakteristiek door de tijd verweerd; sfeervol, stoer & rustiek! Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie "echt" oud hout, echter is dit praktisch altijd maar tijdelijk leverbaar in een kleine hoeveelheid en in een grote diversiteit op het gebied van afmetingen, kwaliteit & stijl / look. Om u continue van dienst te kunnen zijn met een gerichte collectie oude houten balken & planken vindt u bij ons een unieke collectie verouderd hout. Zo zijn onze oude eiken balken & oude eiken planken erg populair, verkrijgbaar in 4 verschillende "oud hout stijlen"! 

"Echt" oud hout bij HOUTvakman.nl. 

In uw zoektocht naar "echt" oud hout vindt u bij ons diverse oude houten planken, ook wel sloophout / barnwood planken genoemd. Dit oude hout wordt met name gebruikt worden voor een sfeervolle wandbekleding (binnenshuis), of voor de vervaardiging van bijzondere interieur objecten. Dit oud hout heeft al heel lang dienst gedaan als wand / gevelbekleding van oude boerderijen, schuren en stallen en krijgt nu een tweede leven. Prachtig oud hout door de tijd verweerd.

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte selectie oud hout: Zorgvuldig geborsteld, gecontroleerd en eventueel bijgewerkt, voor een scherpe online prijs. Dit oude hout komt voornamelijk uit Oostenrijk en Zwitserland, maar tegenwoordig is er ook prachtig out sloophout uit Italië, Spanje, Slovenia, Canada en India verkrijgbaar. Wel is de beschikbaarheid vaak tijdelijk, het is dus goed mogelijk dat er op dit moment geen oud hout leverbaar is. 

De look van oud hout met ons verouderde hout!

Speciaal om u altijd van dienst te kunnen zijn met oud hout vindt u bij ons een unieke collectie verouderd eikenhout, zowel eiken balken als eiken planken (voor binnen & buiten). Met oud hout kiest u voor een rustieke, stoere & geleefde uitstraling. Oud hout is erg populair als rustiek hout voor diverse interieur toepassingen. Zo worden oude houten planken veel toegepast voor o.a. een tafelblad, kast, (schuif)deur, schouw, bank, vensterbank, schap & wandplank. Ook zijn oude houten balken steeds populairder. Voor buiten worden deze gebruikt als stijlvol oud hout voor luxe overkappingen & poolhouses. Voor binnen worden oude hout balken met name gebruikt als stoere & geleefde zichtbare constructiebalken, met name in de woonkamer & de keuken, maar ook als stoere haard ombouw (schouw) of als onderdeel voor bijzondere interieur objecten zoals bijv. meubels & lampen. 

Belangrijk om hierbij rekening te houden met het feit dat echt oud hout niet 'geproduceerd' kan worden. Vaak is er een specifieke partij beschikbaar die vervolgens niet meer bij te bestellen is. Het is dan ook zo dat echt oud hout om de zoveel tijd vernieuwd wordt met nieuwe producten, met net een andere look, andere maten, een andere kwaliteit & ook altijd een afwijkende prijs. Daarnaast is het bij echt oud hout - met name de balken die nooit recht, haaks & vorm- & maatvast zijn - altijd lastig om de precieze vorm & maatvoering in te schatten. Hierdoor is het niet altijd even prettig te verwerken, zeker niet in het geval van nieuwbouw. Vandaar dat HOUTvakman.nl - naast echt oud hout - ook een collectie verouderd hout heeft uitgewerkt. 

Hout verouderen doen wij op 4 manieren, waarbij de basis altijd geschaafde ad (vers!) eikenhout betreft. Vervolgens worden met de hand de "harde kanten" van het hout 'afgeschaafd'. Dit wordt gedaan zodat het hout wat minder strak en wat natuurlijker en robuuster oogt. Het is ook mogelijk te kiezen voor een opgeborsteld oppervlak. Het borstelen met mechanische staalborstels zorgt ervoor dat de houtnerven er meer uitkomen, net zoals bij oud hout. Vervolgens is het mogelijk om het schaven en opborstelen va het hout uit te breiden met het 'roken' van het hout. Hiervoor wordt ammoniak gebruikt. Het ammoniak wekt een reactie op bij het looizuur in het eikenhout en dit zorg ervoor dat het verouderingsproces van het eikenhout versnelt. Hierdoor ontstaat versnelt die mooie donkere 'oude hout kleur'. Het hout kunt u vervolgens nog laten met white wash en olie. Wij bewerken het hout eerst met white wash, laten dit even intrekken en verwijderen vervolgens alles weer dat zich (nog) op het oppervlakte bevindt. De whitewash blijft zo alleen achter in de houtnerven. Vervolgens wordt het hout bewerkt met olie.