Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Inclusief behandeling?

Bij ons heeft u de mogelijkheid om uw eiken blad te bestellen met een behandeling naar keuze. Naast de onbehandelde optie bieden we ook de keuze uit een transparante lak en diverse oliekleuren. Zowel de lak als de olie zijn van hoogwaardige kwaliteit en bestaan uit een 2-componenten product. Onze transparante 2-componentenlak is mat en zorgt voor een duurzame bescherming van het eiken blad. Deze lak, genaamd 'Invisible Lack' van het A-merk Rubio, biedt een optimale en vrijwel onzichtbare bescherming terwijl het toch de natuurlijke kleur van het eikenhout behoudt na behandeling. Naast de lak kunt u ook kiezen uit de 13 populairste oliekleuren van Rubio. De getoonde kleuren geven een goede indruk van hoe het blad eruit zal zien, maar houd er rekening mee dat de uiteindelijke kleur altijd iets kan afwijken. We adviseren u hier rekening mee te houden bij het maken van uw keuze.

Let op: Wanneer je de optie "Inclusief behandeling" selecteert, worden de randen (rondom) altijd afgeschuind.

Het verschil tussen olie en lak.

De verschillen tussen olie en lak hebben voornamelijk betrekking op de mate van bescherming, de benodigde hoeveelheid onderhoud en vooral de mogelijkheid om de behandeling bij te werken. Lak biedt de meest uitgebreide bescherming en vereist weinig onderhoud. Vergeleken met olie beschermt lak eikenhout beter tegen vocht en vlekken, waardoor regelmatig onderhoud minder vaak nodig is. Om die reden is de matte lakbehandeling de meest gebruikelijke keuze voor eiken (tafel)bladen in de horeca. Een behandeling met olie biedt iets minder bescherming en vraagt om iets meer onderhoud, maar heeft als voordeel dat er verschillende kleurschakeringen mogelijk zijn zonder de natuurlijke uitstraling van het eikenhout aan te tasten. Veel mensen beschouwen een oliebehandeling als de meest esthetische optie. Bovendien kan een oliebehandeling eenvoudig worden bijgewerkt. Mocht er bijvoorbeeld een vlek of kras ontstaan, dan kan de betreffende plek gemakkelijk worden opgeschuurd en bijgewerkt. Dit is niet mogelijk met lak. Bij eiken (meubel)bladen voor binnengebruik wordt vrijwel altijd gekozen voor een behandeling met olie. In dit geval wordt vaak ook een extra potje olie besteld, zodat eventuele toekomstige bijwerkingen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. Op die manier bent u verzekerd van een probleemloos onderhoud van uw eikenhouten (meubel)blad.


LET OP: Wanneer een eiken (meubel)paneel met een geborsteld oppervlak wordt afgewerkt met een verflaag (lak of olie), zullen de verfpigmenten zich concentreren in de diepere vezels van het blad, vooral op plaatsen waar het zachtere hout is verwijderd. Dit kan leiden tot sterkere contrasten en een ander kleurverdelingseffect. Houd er rekening mee dat deze kleurvariaties aanzienlijk kunnen afwijken van de kleurtinten die worden weergegeven in het bestelproces onder de 'inclusief behandeling'. Over het algemeen zal de kleur van een eiken blad met een geborsteld oppervlak iets lichter zijn dan bij een geschuurd oppervlak.

Behandeling