Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

MDF platen - MDF onbehandeld - met lakdraagfolie en MDF prime - gegrond

MDF platen bestelt u voordelig online bij HOUTvakman.nl. Of u nu op zoek bent naar de 'basis MDF platen', onbehandeld E1 kwaliteit, of MDF platen aan twee zijden voorzien van een UV primer laag, oftewel tweezijdig gegrond. Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie MDF platen. Met een gericht assortiment plaatmateriaal hout, scherpe prijzen & een snelle levering vindt u bij ons altijd de juiste MDF constructieplaat! Uw onbehandelde en witte MDF Prime plaat bestelt u online eenvoudig, snel & veilig bij HOUTvakman.nl; De online houtspecialist!

MDF van topkwaliteit in diverse 'diktes' online.

Onze MDF prime plaat betreft Een 'basisplaat' met een optimale prijs - kwaliteit verhouding, direct schilderklaar en eenvoudig te bewerken.De dubbelzijdig gegronde (witte) MDF Prime platen kunt u bij HOUTvakman.nl direct online bestellen in de maatvoering 244x122 cm groot. Hierbij heeft u de keuze uit diverse 'diktes', waaronder 9 mm, 12 mm, 16 mm en 18 mm. Weet u niet precies welke dikte het beste past bij de door u gewenste toepassing? Neem dan contact op met 1 van onze medewerkers, wij zijn u graag van dienst met een gericht advies. 

MDF plaat 70% PEFC bij HOUTvakman.nl.

Er zijn diverse kwaliteitslabels die de 'milieuvriendelijkheid' van hout en houtgerelateerde producten aangeven. Hiervan zijn FSC en PEFC de meeste bekende keurmerken. Beide keurmerken geven aan dat er sprake is van duurzaam bosbeheer. Door certificering kan de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos worden aangetoond. De MDF Prime platen zijn PEFC gekeurd. 

PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en is gericht op duurzaam bosbeheer en zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid accepteert het PEFC keurmerk als bewijs voor duurzaam bosbeheer. PEFC en FSC hebben samen ongeveer 10% van het bos op de wereld gecertificeerd en houden rekening met sociale, economische en milieuaspecten. De MDF prime platen van HOUTvakman.nl zijn voorzien van het 70% PEFC keurmerk, hierbij bent u verzekerd dat ten minste 70% van het product afkomstig is uit goedbeheerde bossen en/of gerecycled is. 

MDF hout platen wit - Tweezijdig gegrond.

MDF prime betreft topkwaliteit MDF platen die dubbelzijdig voorzien zijn van een effen en witte UV-primer laag. Deze tweezijdig gegronde MDF platen zijn erg populair voor binnengebruik, met name omdat deze eenvoudig te bewerken, direct schilderklaar en erg voordelig zijn, zeker bij HOUTvakman.nl. Deze platen bestelt u eenvoudig per stuk online. Bent u op zoek naar een witte MDF Prime plaat in een afwijkende dikte? Bel of mail ons dan even, of maak gebruik van ons offerte aanvraag formulier. Wij gaan graag voor u op zoek en informeren u snel en concreet over de mogelijkheden en - indien mogelijk - de prijs. 

Meer informatie over MDF Prime.

MDF is een afkorting van 'Medium Density Fireboard' en betreft geperst plaatmateriaal van fijne houtvezels en lijm. De term 'medium density'  refereert naar de middelharde dichtheid van MDF. een MDF plaat is een veelgebruikte houten plaat, zeker in Nederland en België, en wordt met name gebruikt voor binnentoepassingen (interieur). Denk hierbij aan het aftimmeren van meubels en kasten. MDF is eenvoudig te bewerken (zagen en boren).

MDF prime is aan beide kanten voorzien van een witte en effen UV-primer laag, oftewel dubbelzijdig (wit) gegrond. Deze MDF platen zijn direct overschilderbaar en dus ook eenvoudig af te werken (verven). Een groot voordeel van MDF is de optimale prijs - kwaliteit verhouding. De prijsstelling van MDF maakt MDF platen een interessant alternatief voor hout. MDF platen zijn prijs-technisch erg voordelig, zeker bij HOUTvakman.nl!

Naast eenvoudig te bewerken, direct schilderbaar en de optimale prijs-kwaliteit verhouding heeft een MDF plaat nog meerdere directe voordelen t.o.v. hout. MDF is buigzaam, splintert niet, is geschikt voor verlijming en is daarnaast extreem duurzaam met een hoge slijtvastheid. Ander plaatmateriaal bij HOUTvakman.nl; Underlayment (constructie) platen en Multiplex platen.