Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Vuren - Topcollectie vurenhout - balken, planken, latten & rabat - vuren hout voor binnen & buiten!

Vuren online bestellen doet u bij HOUTvakman.nl; Een gerichte online selectie vurenhout, voor scherpe prijzen, snel in huis & eenvoudig online te bestellen! Bij HOUTvakman.nl kunt u de meest gebruikte vuren balken, vuren planken, vuren latten en vuren rabatdelen eenvoudig online kopen, in diverse lengtes uiteraard en op diverse wijzen afgewerkt & behandeld. U vindt bij ons o.a. ruw / fijnbezaagd & geschaafd vurenhout, maar ook onbehandeld, geïmpregneerd, wit gegrond & zwart vuren. Of u nu op zoek bent naar red class wood, sls hout, steigerhout, of juist vuren panelen, binnen onze unieke vurenhout collectie slaagt u altijd. Wat uw wensen ook zijn, vurenhout bestelt u online bij HOUTvakman.nl!

Een divers assortiment vurenhout.

Wij bieden een gerichte selectie vurenhout, waarbij we met zo min mogelijk houtproducten een divers assortiment samengesteld hebben. Naast vuren balken, planken & latten - zowel geschaafd en ruw, als onbehandeld, geïmpregneerd, zwart & wit gegrond verkrijgbaar - vindt u bij ons een ook een ruime collectie vuren rabat voor gevelbekleding & dakbeschot (buiten), maar ook voor wandbekleding & plafond afwerking (binnen) Een unieke collectie vurenhout voor zowel voor binnen als buiten gebruik dus, waarmee u voor praktische iedere (bouw)klus het juiste hout kunt vinden! 

Vuren hout voor binnen. 

Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort voor binnen in Nederland en België. Voor binnengebruik wordt veelal gekozen voor geschaafd en onbewerkt vurenhout. Dit is maatvast, recht (haaks) en makkelijk te bewerken en indien gewenst af te werken met verf en/of lak. Bij HOUTvakman.nl vindt u een uitgebreide collectie vurenhout voor binnen.

Het overgrote deel van onze vuren balken, planken, latten & rabatdelen voor binnen betreffen onbehandeld vurenhout, zowel ruw als geschaafd verkrijgbaar. Of u nu op zoek bent naar vuren balken voor grove constructiewerkzaamheden - bijv. als (dak)spant, gording of keper -, regels & rachels voor een binnenwandje of panlatten & tengels - bij HOUTvakman.nl bestelt u dit vurenhout allemaal eenvoudig online. Ook op het gebied van vuren planken & vuren rabatdelen vindt u bij ons een gerichte collectie vuren voor binnen: Voordelige "standaard" geschaafde vuren planken voor een binnenconstructie, een in kleur gebeitste vuren steigerplank, vuren mes en groef planken voor uw plafond, vuren OH rabat voor de binnenwand van uw tuinhuisje, wij hebben het allemaal!

Wilt u het vurenhout binnen nog behandelen, dan moet u zeker een kijkje nemen bij onze collectie wit gegrond vuren. Hierbij is het vurenhout voorzien van een witte grondverf (60/80 mu), klaar om direct te behandelen (te schilderen). Ook vindt u bij ons diverse vuren panelen, voordelige timmerpanelen voor een duurzaam werkblad. Bijkomend voordeel is dat wij al ons vurenhout online per stuk aanbieden. Heeft u een grote(re) hoeveelheid nodig, dan bieden wij diverse vuren producten ook in een voordelige grootverpakking aan, hierbij krijgt u standaard een (flinke) korting, wel zo prettig! 

Behandeld vuren voor buiten.

Onbehandeld vurenhout is niet geschikt voor buitengebruik. Bent u op zoek naar vuren voor buiten, dan adviseren wij u om te kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. U vindt bij ons een diverse collectie geïmpregneerde planken, geïmpregneerde palen & geïmpregneerde balken, maar ook latten & rabatdelen. Bent u op zoek naar vuren voor een gevelbekleding, buitenwand, schutting of ander buitenobject zoals een speeltoestel, bankje, tafel, of maatwerk houten buitenkeuken, dan bent u bij ons aan het juiste adres! U vindt bij ons vuren balken, palen, planken & latten voor praktisch iedere buitenconstructie. Maar ook een gerichte collectie rabat, van groen halfhouts rabat tot ruw & zwart Zweeds rabat. Bent u op zoek naar 'onbehandeld' hout voor buiten, bekijk dan eens ons aanbod eikenhout en douglas hout

Wanneer men het over "vuren tuinhout" heeft, denken de meeste mensen meteen aan groen geïmpregneerd vurenhout, maar er is inmiddels veel meer mogelijk. Allereerst bieden wij een uitgebreide collectie zwart vurenhout. Hierbij zijn er twee mogelijkheden: zwart geïmpregneerd vuren (grondlaag, nog te behandelen) en zwart gebeitst vurenhout (afwerklaag). Daarnaast vindt u bij ons ook een mooie collectie red class wood, dit is geimpregneerd Noord-Europees vuren dat de look van onbehaneld douglas heeft, ook heel er mooi! 

 

Ruw versus geschaafd vuren.

Ruw vurenhout komt direct uit de zagerij. Hierbij kunnen mogelijk oneffenheden aan het oppervlakte voorkomen, evenals lichte afwijkingen in afmetingen. Geschaafd vuren betreft ruw vuren dat machinaal geschaafd is, oftewel recht en glad gemaakt is. Geschaafd vurenhout is een stuk maatvaster, goed te bewerken en ook prima geschikt om te behandelen: ideaal constructiehout / bouwhout dus! Bij HOUTvakman.nl vindt u diverse ruwe balken & latten, maar bestaat het merendeel van onze vurenhout collectie uit geschaafde vuren producten. 

LET OP: In het geval van geschaafd vuren is er sprake van bruto maten en netto maten. De bruto maten betreffen de 'ruwe balk'  en de netto maten betreffen de balk nadat deze geschaafd is, waardoor de balk zelf enkele millimeters kleiner zal zijn. De uitgangspositie bij onze vurenhout balken, planken en latten is altijd de netto maatvoering, zodat u ook echt weet welke "kopmaat" u zult ontvangen.

 

Meer informatie over vuren hout.

Vuren is de meest gebruikte houtsoort in zowel Nederland als België. Vuren is een algemene noemer voor hout van de fijnspar (Picea Abies) en wordt vooral in de bouw heel veel gebruikt. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat vuren erg goed te bewerken is, zowel met de hand als machinaal en tevens goed af te werken is, denk hierbij aan impregneren, lakken, beitsen en verven. Daarnaast is de prijs ook een belangrijke reden van de populariteit. Vurenhout is namelijk prijstechnisch gezien erg voordelig, zeker bij HOUTvakman.nl! De kleur van vurenhout is een lichte witgele tint met en daarnaast heeft vurenhout zachte en grove tekeningen. 

Onbehandeld vurenhout heeft duurzaamheidsklasse 4 en wordt binnenshuis met name gebruikt voor constructie-, stijl- en regelwerk voor vloeren, wanden & kapconstructies, vloer-, wand- & plafond betimmering, maar ook kozijnen, ramen, deuren en trappen. Bij vurenhout is er sprake van een kwaliteitsklasse & een sterkteklasse. Op het gebied van kwaliteitsklassen bieden wij met name klasse B & C vurenhout (meest gebruikt). De sterkteklasse wordt niet bij al onze producten vermeld en is met name van toepassing bij de vuren balken & dikkere planken met een dragende functie. Wij bieden met name vurenhout met een sterkteklasse van C18 en C24 (meest gebruikt).