Channelsiding|3
Een channelsiding rabatdeel is - met name vanwege de kenmerkende "strakke" sponning - een stijlvolle rabat plank. Channelsiding rabat is voorzien van een tand en groef verbinding,, waarmee de rabatdelen (gesloten) in elkaar gemonteerd kunnen worden. Een channelsiding rabat deel kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Met het oog op een optimale afwatering wordt channelsiding rabat echter veelal horizontaal verwerkt. Channel sidings worden vaak gebruikt voor een hoogwaardige houten gevelbekleding, maar kunnen ook als dakbeschot toegepast worden. Gaat u aan de slag met een overkapping, carport, tuinhuis, schuur, poolhouse, schutting of poort, dan zijn channelsiding delen een hoogwaardige & stijlvolle optie!
|[TIPS]
- Wordt het rabat horizontaal verwerkt, plaats de mes & groef delen - voor een optimale afwatering - dan met het mes naar boven.
- Wij adviseren om de rabatdelen niet volledig strak in elkaar te plaatsen, houdt circa 2 mm tussen de delen aan, zodat het hout altijd wat kan werken. TIP: Plaats - tijdens het verwerken - twee objecten van 2 mm tussen de rabatdelen in, zodat u altijd wat ruimte aanhoudt.
- Zorg - zeker voor buiten - altijd voor het juiste regelwerk (achterconstructie). Hierbij kunt u de volgende richtlijn aanhouden: Dikte van circa 20 mm: afstand (hart tot hart) tussen de balken van 40 tot 50 cm. Dikte van circa 30 mm: afstand (hart tot hart) tussen de balken van 50-60 cm.
- Wordt het rabat als dakbeschot gebruikt, plaats dan de achterzijde (het vlakke deel) naar boven, zodat de dakbedekking op een vlakke ondergrond aangebracht kan worden.
|[NORM]
- Bij dit rabat is er sprake van 1 (eenzijdige) zichtzijde.
|[PLUS]
- Horizontaal & verticaal te verwerken
- Een gesloten mes & groef montage
- Voor dak, wand & meer!
- Profiel voor een optimale afwatering
|[GEBRUIK]
- Gevelbekleding
- Schuur, tuinhuis, blokhut & carport
- Overkapping, poolhouse & bijgebouw
- Poort & schutting
- Dak & plafond (ook t.b.v. dakbeschot)